Toskana i Cinque Terre

više destinacija, Italija

Opis destinacije

U davnoj geološkoj prošlosti, današnja Toskana je bila prekrivena Tirenskim morem, iz koga su se izdigli Apenini. Kasnije se more povuklo i dobijen je jedan od najlepših pejzaža na svetu. Predeo je postojbina starog naroda Etruraca. Izlazi na Tirensko more, a obala je duga oko 400 km. Region je najbogatiji region šumom u Italiji, a čuvena je u svetu po najkvalitetnijem mermeru koji se vadi kod Karare. Od njega je Mikelanđelo pravio svoje statue, i legendarnog Davida. Na Toskanskim brežuljcima se gaji grožđe za proizvodnju unikatnog vina Kjanti (Chianti), najprodavanijjeg italijanskog vina u svetu. Pored toga, ovo je mesto rodjenja renesanse, regija koja je u mnogim pisanim svetskim vodičima proglašena za najlepši deo Italije. Regija koja opušta i odmara dušu i pruža zadovoljstvo boravka u njoj, uživajući u krajolicima sa uzdignutim čempresima, izolovanim vilama sa cvetnim terasama i nepreglednim vinogradima. Centar regije, nekada i glavni grad Italije, je Firenca, jedan od najprivlačnijih gradova Italije. Prepuna muzeja, galerija, očuvanih srednjovekovnih i renesansnih palata, u kojima su boravili, stvarali i radili neprevazidjeni umetnici poput Mikelandjela, Leonarda, Botičelija, Djota, Bruneleskija, Gibertija, Dantea… na svakom koraku istorija, zanimljiva priča, legenda, remek-delo, a sve to na dohvat ruke milionima turista, koji svake godine opsedaju ovaj grad da se dive svim ovim lepotama. Za Firencu je potrebno dosta vremena za upoznavanje, pre svega kulturnog blaga u brojnim muzejima i galerijama, koje je zaostavština članova moćne dinastije koja je više vekova vladala ovim prostorima, Medičijevih.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TOSKANA I CINQUE TERRE 
IZLETI I POSETE: - FIRENCA - LEVANTO I CINQUE TERRE - PISA I LUKA - 
5 dana (4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*) – avionom 
Polazak: 26. septembar (povratak 30. septembar 2022.) 
 17. oktobar (povratak 21. oktobar 2022.) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI
POLAZAKHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA
JEDNOKREVETNU SOBU
26. septembar 2022Hotel Cappelli579 EUR120 EUR
17. oktobar 2022Hotel Cappelli579 EUR120 EUR

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (54 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan  promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), prevoz avionom na relaciji Beograd–Bolonja–Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije 3 zvezdice na bazi 4 noćenja sa  doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom; panoramsko razgledanje grada Bolonje, troškovi vodiča i organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 1 evro po danu po osobi za  boravak u hotelu kategorije 3 zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje. 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Fakultativni izlet autobusom “Firenca” – (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča) 
- Fakultativni izlet autobusom “Cinque Terre” – (u cenu je ukljuĉen prevoz autobusom, prevoz lokalnim vozom između  naselja u okviru Nacionalnog parka “Cinque Terre”, usluge vodiča). 
- Fakultativni izlet autobusom “Piza i Luka” – (u cenu izleta je uključen prevoz do Pize i Luke, usluga lokalnog vodiča) Putnici se mogu opredeliti na svaki pojedinačni izlet po izboru ili se mogu prijaviti za paket od 3 navedena izleta: 

Naziv IzletaCena po osobi
Firenca80€
Cinque Terre85€
Piza i Luka80€
KOMPLET TRI IZLETA200€

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Montekatiniju, isključivo u evrima. Potrebno je  najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz  korigovanje cene. 

Hotel Cappelli - hotel se nalazi u gradiću Montekatini na samo 450 metara od centra. Železnička stanica je udaljena 800 metara. Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom, WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
Dan 1 Montekatini Terme
1. dan BEOGRAD – BOLONJA – MONTEKATINI. Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 04:20 h. Poletanje za Bolonju u u 06:50 (JU550). Nakon sletanja na aerodrom u 09:05h, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje Bolonje sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak centra, grada nauke i umetnosti, poznatog po najstarijem univerzitetu u Evropi, osnovanom 1088. godine i po svojim karakterističnim, zasvođenim trgovačkim ulicama: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, jedna od najvećih u Italiji, tornjevi Azineli i Garizenda iz 12. veka… Transfer do Montekatinija. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 2 Montekatini Terme
2. dan MONTEKATINI – FIRENCA – MONTEKATINI Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet u Firencu, najbogatiju umetničku riznicu Italije, posle Rima. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od 12. veka samostalna gradska republika a zatim vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14–17. vek), čiji su se najviđeniji članovi – sposobni vladari i reformatori – istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokreveni most iz 14. veka, palata Ufići, crkva Santa Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja)… Slobodno vreme. Povratak u Montekatini. Noćenje.

Dan 3 Montekatini Terme
3. dan MONTEKATINI – LEVANTO – CINQUE TERRE – MONTEKATINI Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Cinque Terre. Cinque Terre obuhvata pet bajkovitih sela, do kojih se dolazi vozom. Obilaze se četiri sela Riomađore, Manarola, Vernaca i Monterosa. Vožnja do mesta Levanto, odakle se vozom odlazi do najvećeg sela Riomađore (Riomaggiore), koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru. Nakon obilaska mesta, nastavak putovanja vozom do Manarole. Ovo selo odlikuju kuće koje se spuštaju terasasto do same obale mora. Treće selo je Vernaca (Vernazza), izgrađeno oko gotske crkve Sv.Margarite antiohiske iz 13.veka. Poslednje mesto koje se obilazi je slikovita Monterosa (Monterosso al Mare) smeštena u sreduni malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case tori). Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4 Montekatini Terme
4. dan MONTEKATINI – PIZA – LUKA – MONTEKATINI Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Pize I Luke. Obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku. Pešački obilazak: trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, rodna kuća Đakoma Pučinija… Slobodno vreme. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak u Montekatini. Noćenje.

Dan 5 Montekatini Terme
5. dan MONTEKATINI – BOLONJA – BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u Bolonji. Poletanje aviona u 20:30h (JU 555). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:35h. Kraj programa.
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu