Sejšeli

Mahe, Sejšeli

već od 1299€

Opis destinacije

U sred Indijskog okeana, na 1500km od istočne obale Afrike, Republika Sejšeli predstavlja zajednicu od oko 115 ostrva vulkanskog, koralnog i granitnog porekla, od kojih su 33 naseljena, rasprostranjenih u beskrajnom plavetnilu okeana. Sejšeli, bogati netaknutim prirodnim lepotama, lideri u oblasti održivog turizma, predstavljaju parče raja na kojem masovni turizam još uvek nije rasprostranjen i koji kao da su izolovani od sveta-pravo mesto da zaboravite sve i prepustite se uživanju. Prvi zapis o Sejšelima potiče od Portugalaca iz 1505. godine, a ostrva su koristili i arapski trgovci, ali i pirati. Najveće ostrvo je Mahe, na kojem se nalazi glavni grad Sejšela – Viktorija, jedan od najmanjih glavnih gradova na svetu, mesto jedinstvene atmosfere i šarma. Zemlja se odlikuje živopisnim plažama sa sitnim belim puderastim peskom, tirkiznom bojom okeana, koralnim grebenima, velikim brojem pustih plaža, gustim tropskim šumama gde plodovi sejšelske palme mogu dostići težinu do 20kg i gde se džinovske kornjače nalaze u velikom broju i opuštajućom tišinom, što sve zajedno čini arhipelag ovaj vanredno lepim i privlačnim. Pored ostrva Mahe, najpoznatija su ostrva Praslin i La Digue. U ovim rajskim ostrvima možete uživati kad god poželite, jer topla tropska klima se pobrinula da cele godine dnevne temperaturame budu nešto ispod 30 stepeni. U scenografiji izuzetne i očaravajuće prirodne lepote, mira i tišine, gde je harmonija način života i gde je moguće gotovo sasvim zaboraviti na vreme – želimo Vam Sejšele….

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion

Broj nocenja

  • 7 Noćenja
  • Cenovnik
  • Opis smeštaj
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin putovanja

24.09 – 03.10.2021.
06.10 – 15.10.2021. – još 4 promo mesta
11.10 – 20.10.2021. – još 7 promo mesta
04.03 – 13.03.2022. – još 5 promo mesta
18.03 – 27.03.2022. – još 6 promo mesta
08.04 – 17.04.2022. – još 7 promo mesta
29.04 – 08.05.2022. – još 7 promo mesta
10 DANA / 7 NOĆI

PERIOD PROMOCIJE: od 12.08. do 01.10.2021.

Specijalna cena za termin 24.09 – 03.10.2021.
Za prijave i uplate u celosti – 1199€
Za uplate avansa od min. 500€ cena je 1249€

Za prijave i uplate u celosti
1599€ - 1299€

Avans od min. 500€ cena je 1349€

Avans od min. 100€ cena je 1399€

Aranžman obuhvata:
-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Mahe – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj na ostrvu Mahe u hotelu 3* na bazi 7 noćenja sa doručkom (1/2 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Sejšele (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana na Sejšelima)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja
–Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€

NAPOMENA: Za putovanje na Sejšele neophodni su negativan PCR test na Covid-19 ne stariji od 72h od započinjanja putovanja i putno-zdravstvena autorizacija.

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI
- Viktorija pešačka tura + plaža Anse Soleil + plaža Petite Anse - 40
- Eden vidikovac + Nacionalni park Morne + Sauzier vodopad + plaža Port Launay - 40€
- Marine park + Moyenne island + Cerf island - 125€
- Ostrva Praslin i La Digue - 200€
- Sunset plaža - 15€
- Plaža Carana - Machabee rock pool - plaža Top Soleil - 40€
MAHE od 2. do 9. dan

Sun Properties and Resort Hotel 3* ili sl. –  nalazi se na 300 metara od plaže Beau Vallon. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Svaki soba poseduje balkon, tv sa kablovskom, ormar. U okviru smeštaja postoji restoran, bazen, bar i WiFi internet. U neposrednoj blizini smeštaja nalazi se veliki broj restorana, fast food-ova, lokalna pijaca sa suvenirima. Uz obalu mora nalazi se šetalište na kome možete uživati u večernjim časovima uz zvuke tradicionalne muzike i ispijanju koktela u barovima. Usluga: Noćenje + doručak
1. dan: Beograd – Doha
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Avion za Dohu poleće u 15:40h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 21:40h  po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 4h i 20 minuta.

2. dan: Doha – Mahe – Beau Vallon – Sunset plaža
Avion za Mahe poleće u 02:00h, broj leta QR678. Sletanje na Mahe u 08:15h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti sledi transfer do smeštaja na ostrvu Mahe, najveće i jedinstveno ostrvo u arhipelagu, sa drvenim kreolskim kućama, kolonijalnim zgradama, francuskog i britanskog duha, malim radnjama, usamljenim plažama i luksuznom vegetacijom u srcu svega toga. Gusta džungla ostrva Mahe izdiže se iznad nestvarnog Indijskog okeana, slikovite plaže mekog, puderastog peska pozivaju vas na apsolutnu relaksaciju, dok će izolovane uvale, čiste tirkizne vode, koje svetlucaju u pozadini moćnih granitnih kula učiniti da se osećate kao da ste u Raju. Dolazak i check in u smeštaj. U dogovoreno vreme sledi info-sastanak sa vodičem i bliže upoznavanje planiranih aktivnosti za naredne dane, nakon čega odlazimo do plaže Beau Vallon gde ćemo se opustiti uz zvuke indijskog okeana. U popodnevnim satima organizovan je fakultativni odlazak na plažu Sunset, gde ćemo uz svež kokos ili koktele dočekati spektakularni zalazak sunca, kakav se samo na Sejšelima može doživeti. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan: Mahe – Eden vidikovac -Morne – Sauzier vodopad – plaže Port Launay (opciono ZIP line)
Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili predlažemo fakultativni izlet i obilazak ostrva Mahe. Krećemo se putem kroz najveći Nacionalni park na Sejšelima koji pokriva više od 20% područja ostrva. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji dostiže visinu od 905 metara odakle se pruža prelep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva i uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Kraću pauzu za fotografisanje pravimo na najpoznatijem vidikovcu ostrva Mahe – Eden vidikovac, nakon čega dolazi na red obilazak vodopada Sauzier gde ćemo uživati u kupanju i plivanju, prelepoj prirodi i zvucima vode. Za nepropustiti! Nakon obilaska nastavljamo do plaže Port Launay. Za one koji žele malo više avanture i adrenalina predlažemo fakultativno ZIP line koji se nalazi u blizini plaže Port Lounay. Uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama. U kasnim popodnevnim satima povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: Mahe – Razgledanje Viktorije – plaža Anse Soleil – plaža Petit Anse
Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet na kojem ćemo obići glavni grad Sejšela, kao i dve prelepe plaže ostrva Mahe. Nakon doručka krećemo u obilazak najmanje prestonice na svetu, šarmantne Viktorije. Pešačka tura po gradskom jezgru. Imaćete priliku da vidite zaštitni znak Sejšela simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Nastavljamo dalje ka Hindu hramu posvećenom Bogu sigurnosti i prosperiteta, najvećoj katoličkoj crkvi na Sejšelima okruženoj prelepim dvorištem, nadbiskupiji Domus sagrađenoj od granita za koju može da se kaže da je najimpresivnija građevina na Sejšelima, Prirodnjačkom muzeju Sejšela itd. Poseta lokalnoj pijaci Selwin Clark – društveno srce Viktorije gde ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku da se upoznamo sa kreolskim običajima i čuti priče o svakodnevnom životu lokalnog stanovništva. Nakon obilaska Viktorije odlazak do plaže Anse Soleil, gde ćemo nastaviti sa uživanjem i upijanjem sunčevih zraka. Preporučujemo da probate kreolske specijalitete u lokalnom restoranu na ovoj plaži, po veoma pristupačnim cenama. U dogovoreno vreme selimo se do plaže Petite Anse, koja se nalazi u sklopu rizorta “Four Seasons Resort Seychelles”. Plaža važi za jednu od najlepših na ostrvu Mahe. Za one koji žele da se sklone od sunca zaklon mogu potražiti u hladu tropskog rastinja i palmi. U popodnevnim satima krećemo put smeštaja. Po dolasku imamo slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan: Mahe – Praslin: Valle De Mai – plaža Anse Lazio
Slobodni dani za individualne aktivnosti ili vam predlažemo dvodnevni fakultativni obilazak ostrva Praslin i La Digue. Nakon doručka spremamo se i krećemo put luke gde se ukrcavamo na brod za ostrvo Praslin. Po dolasku transfer do rezervata prirode Valle De Mai koji se nalazi na UNESCO listi svetske baštine, doma retke vrste palme Coco de Mer čije seme važi za najveće na svetu, čuvenog crnog sejšelskog papagaja i neobično lepe flore i faune. U pratnji vodiča provlačimo se kroz gustu vegetaciju, slušamo pesmu endemičnih vrsta ptica i uživamo u energiji zapanjujuće prirode. Nakon obilaska polako se spremamo za nastavak avanture i krećemo prema plaži Anse Lazio, koja važi za najlepšu plažu na svetu! Od lokalaca kupujemo voće i pronalazimo svoje mesto na plaži, na mekom belom pesku, okruženi oblim granitnim stenama u prirodnom hladu palmi. Vreme za odmor i relaksaciju. Pravimo nezaboravne fotografije i kupamo se u tirkizno plavoj vodi. Ako Raj postoji na zemlji upravo se nalazi na ovoj lokaciji. Slobodno vreme do polaska ka smeštaju. Dolazak i smeštaj hotel 3*. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan: Praslin – La Digue – Mahe
U jutarnjim časovima check out i odlazimo do luke, ukrcavamo na brodić i krećemo na ostrvo La Digue-a. Poput nekadašnjih istraživača divimo se istim prizorima dok prilazimo bezvremenskom ostrvu La Digue, gde je duh tradicije i dalje očuvan, gde su priroda i plaže magične. Po dolasku na ostrvo, sedamo na bicikle, vozimo se i istražujemo egzotične predele. Naša prva stanica je L’Union Estate gde ćemo imati priliku da vidimo i hranimo džinovske kornjače – Aldabra. Nakon ovog jedinstvenog iskustva ostatak dana provešćemo na jednoj od najpoznatijih plaža na svetu Anse Source d’Argent. Maske za snorkeling su ovde obavezne! Okruženi šarenim ribicama, imaćete utisak da se nalazite u džinovskom egzotičnom akvarijumu. Slobodno vreme za istraživanje lokalnih plaža i uživanje u nestvarnim pejzažima. U dogovoreno vreme povratak brodićem na Mahe i transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan: Mahe – Plaža Carana – Machabee rock pool – plaža Top Soleil
Dan rezervisan za fakultativni izlet na kojem ćemo iskusiti i doživeti severo-zapad ostrva Mahe i plaže koje nude puderast beli pesak, kristalno čistu vodu, bogat morski svet i beskrajan plavi horizont. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Prva na redu je Carana plaža, prava lepotica severa, nakon koje sledi poseta Machaabe rock pool – prirodnom bazenu u stenama na samoj obali. Majka priroda se lepo poigrala i stvorila nestvarnu kreaciju za uživanje i hedonizam. Dalje se krećemo ka plaži Top Soleil, dragulju ovog dela ostrva Mahe sa koje se vidi kao na dlanu malo ostrvo Lilot. Upravo ovde uživamo u zalasku sunca uz pravljenje fotografija kao sa najlepših razglednica. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Slobodno veče. Noćenje.

8. dan: Mahe – Marine park – Moyenne island – Cerf island
Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativni izlet Marine park, Moyenne island i Cerf island. Na 20 minuta od ostrva Mahe nalazi se prvi nacionalni park u zapadnom Indijskom okeanu, Sainte Anne. Osnovan 1973. ovaj dragulj prirode poznat je kako po širokoj paleti boja podvodnog sveta tako i po prelepim smaragdnim plažama. Park obuhvata šest malih ostrva, medju kojima su Cerf i Mojen svakodnevno dostupna za posetioce. Veličanstveni koralni vrtovi, polja morske trave i ribe najrazličitijih boja, šara, oblika i veličina privlače ljubitelje ronjenja i snorkelinga iz celog sveta. Dan počinjemo vožnjom brodićem i odlaskom na pravi mali tropski raj, ostrvo Mojen. Nakon obilaska ostrva imaćemo slobodno vreme za plažu i uživanje. Zatim odlazimo na snorkeling na kom ćemo uploviti u sasvim novi svet pun raskošnih boja i oblika. Imaćemo priliku da posetimo centar za zaštitu ugrožene vrste kornjača i da slobodno šetamo sa ovim divnim životinjama. Izlet ćemo završiti ručkom na plaži na Cerf ostrvu, nakon čega ćemo se uputiti nazad ka Beau Vallonu i smeštaju. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan: Mahe – Beau Vallon
Pakujemo se, check out iz smeštaja, kofere ostavljamo u sobu za prtljag i imamo slobodan dan pred večernji polazak na aerodrom. Predlog da vreme iskoristite za kupanje i sunčanje na plaži Beau Vallon, kao i za finalnu kupovinu suvenira na lokalnim štandovima. U dogovoreno vreme sastanak kod smeštaja i transfer do aerodroma i čekiranje na let za Dohu.

10. dan: Mahe – Doha – Beograd
Let za Dohu u 01:45h, broj leta QR679. Sletanje u Dohu u 05:45h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 40 minuta. Avion za Beograd poleće u 07:25h, broj leta QR231. Sletanje u Beograd u 11:40h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.
Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
- Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu.
- Gotovinski
– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA
– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

MT

Uz ovaj cenovnik važe program i Opšti uslovi putovanja OTP 615/2010 Manga Trip

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu