Sarajevo

izlet, BiH

Opis destinacije

Asocijacija na ovaj grad sa najvećim srcem na Balkanu, obično su muzika i raja. Behar što je jednom Bosnom probeharao, Miljacka što tiho teče, i uvek isto pitanje, jel Sarajevo gdje je nekad bilo... A onda Terbević, Bjelašnica, Igman i Jahorina koje štite ovaj večni grad i čuvaju njegovu dušu zbog koje su ga umetnici oduvek najviše voleli i stvarali svoja velika dela na obe obale Miljacke... Grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin:
27.06.2021.- NEDELJA

CENA ARANŽMANA: 1.500,00 dinara
Polasci iz Kraljeva, Čačka, Užica

Aranžman obuhvata :
prevoz turistiĉkim autobusom (A / C , DVD )
razgledanje prema programu
usluge vodiĉa tokom celog putovanja
troškove organizacije izleta

Aranžman ne obuhvata:
individualne troškove putnika ,
fakultativni odlazak na Vrelo Bosne 400,00 din. (minimum 20 pax za realizaciju)

1.dan-Polazak iz Kraljeva u 04 h . Putovanje preko Ĉaĉka i Užica do Višegrada, gde je predviĊena kraća pauza za obilazak novoizgraĊenog Andrićgrada i predah u nekim od mnogobrojnih kafića pored ĉuvenog kamenog mosta. Dolazak u Sarajevo i panoramsko razgledanje grada sa licenciranim turistiĉkim vodiĉem: Bašĉaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Bašĉaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Fakultativni obilazak Vrelo reke Bosne. ( doplata 400,00 din. u autobusu ) 

Vrelo Bosne je izvor u centralnoj Bosni i Hercegovini. Izvor je reke Bosne. Vrelo Bosne se nalazi na periferiji grada Sarajeva, pored Ilidže. Nalazi se u podnožju planine Igman.Danas je Vrelo Bosne poznata turistiĉka atrakcija, i za strane turiste i za lokalne posetioce. Sastoji se od više malih ostrvaca povezanih mostovima preko brojnih manjih potoka. Dosta životinja se nalazi u parku, poput patki i labudova. U parku koji se nalazi kod
 zvora postoje brojne zanimljivosti, poput fijakera, mesta za izlet i restorana.Skupština Kantona Sarajevo je 25. maja 2006. godine donela Zakon o proglašenju Spomenika prirode Vrelo Bosne, ukupne površine 603 hektara, na teritoriji opštine Ilidža. A, nakon obilaska Vrela Bosne pešaĉka tura sa lokalnim vodiĉem.Slobodno vreme za samostalni obilazak Bašĉaršije , uživanje u ukusu sarajevskih ćevapa, urmašica i tufahija. Nastavak putovanja ka Višegradu uz kraću pauzu kod ĉuvenog mosta iz romana „ Na Drini Ćuprija“ . Nastavak vožnje ka Srbiji. Dolazak u kasnim veĉernjim satima.
TMŠ

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 14/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj