Istanbul i Jedrene

, Turska

već od 109€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Izleti
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL - Jedrene
DOCEK NOVE GODINE           

6 dana autobusom
Termin putovanja: 29.12/03.01.

Cena po osobi: 129 eura
Specijalna cena do 10.12.2020.: 109 eura

CENA: u evrima, plaća se po Srednjem kursu NBS na dan uplate.

ARANŽMAN  OBUHVATA :   
- prevoz modernim visokopodnim turističkim autobusom (klima, DVd-Mp3)
- 3 noćenje sa doručkom u hotelu „Metro***“ http://www.otelmetro.com/
- licenciranog vodiča u toku putovanja
- lokalnog vodiča u Istanbulu

ARANŽMAN NE OBUHVATA: 
- putno osiguranje pokrice COVID19 - ( do 70 yrs) 1228 dinara
- ostale ne pomenute usluge

POPUSTI I DOPLATE:
Deca do 8 godina u pratnji dve punoplatezne osobe imaju popust 20 Evra

- Vaseljenska patrijarsija i VOŽNJA BRODOM (prevoz, vodič, brod)...20 €
- DOCEK NOVE GODINE NA BRODU ......90 €
- Hipodrom, Plava dzamija, Aja Sofija, Topkapi (osnovna ulaznica, slusalice, vodic) 30 €
- Dolmabahče (prevoz, ulaznica, vodič).........30 €
- Miniaturk i Pier Loti – .................................. 15 €
- Princevska ostrva -  15 €
- Za realizaciju fakultativnih programa potreban minimum 20 putnika
1.dan   SRBIJA – JEDRENE  29.12.2020.
Polazak iz Kragujevca u 17h. Putovanje preko Bugarske uz krace usputne pauze radi odmora i regulisanja granicnih formalnosti. 

2.dan  JEDRENE - ISTANBUL  30.12.2020.   
Dolazak u Jedrene. Panoramsko razgledanje grada. Obilazak Selimove džamije iz 1575. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Istanbula.  Panoramsko  razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča, prelazak Bosforskog moreuza u azijski deo i  panorama istorijskog dela Carigrada i Bosfora sa brda - vidikovca "Čamlica". U povratku panorama grada Palata Dolma Bahče, trgovački i poslovni kvartovi Bjegolu i Taxim, Zlatni rog i kula Galata. Smestaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.  

3.dan  ISTANBUL  31.12.2020.
Doručak. Slobodno  vreme ili fakultativni obilazak istorijskog i muzejskog dela grada:Plava džamija, Aja Sofia,Top Kapi Saraj... Slobodno popodne za individualni obilazak grada i Kapali čaršije. Fakultativni DOČEK NOVE 2021. GODINE:Krstarenje Bosforom sa bogatom večerom i programom. Zabava... U ponoć će se brod zaustaviti ispod Fatihovog mosta na granici Evrope i Azije i putnici će imati prilike da uživaju u spektakulanom vatrometu sa evropske i azijske strane grada. PRIJAVA OVOG PROGRAMA JE OBAVEZNO U AGENCIJI, NAJKASNIJE 10 DANA PRE POLASKA. Noćenje.

4.dan   ISTANBUL  01.01.2021.
Doručak. Slobodno vreme za šoping, individualni program. (Fakultativno) odlazak u Vaseljensku patrijarsiju i plovidbu po Bosforu, pored najlepših palata. (Fakultativno) odlazak u Miniaturk i zicaru  Pier Loti. Slobodno vreme. Nocenje.

5.dan   ISTANBUL   02.01.2021.
Dorucak. Napustanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. (Fakultativno) odlazak na Princevska ostrva. (Fakultativno) obilazak  muzeja - dvorca Dolma Bahče . U 17:00h polazak za Srbiju. Noćna vožnja.

6.dan  KRAGUJEVAC 03.01.2021.                            
Dolazak u Kragujevac u jutarnjim casovima.
- 30% prilikom rezervacije., ostatak 10 dana pre polaska ili 30% prilikom rezervacije, ostatak u mesecnim ratama do 20. marta 2021.cekovima gradjana ili administrativnom zabranom

MAL

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane

Zimovanje

2020 / 2021