Banja Luka

Banja Luka, BiH

već od 69€

Opis destinacije

Banja Luka… drugi po veličini grad u Bosni i Hercegovini. Danas je privredni, univerzitetski, administrativni i politički centar Republike Srpske. U ovom gradu i njegovoj okolini preplitale su se različite kulture i običaji, što je ostavilo traga na arhitekturi pojedinih delova grada, dok je veliki broj kulturno-istorijskih spomenika svedok različitih epoha i ljudskog stvaralaštva… Danas zbog velikog broja zelenih površina, nazivaju je jos i “grad zelenila”…

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMIN: 01.05. – 03.05. 2021. GODINE

CENA ARANŽMANA: 69 €
Polazak iz Kraljeva i Čačka

DOPLATA za polaske iz: Užica (transfer do Čačka) 10 €, iz Kragujevca (transfer do Mrčajevaca) 10€, Kruševca (transfer do Kraljeva) 10€, Trstenika (transfer do Kraljeva) 7€, Vrnjačke Banja (transfer do Kraljeva) 5€. *Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplative osobe.

ARANŽMAN OBUHVATA:
· autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
· smeštaj u hotelu 3* u Banja Luci, na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak - švedski sto)
· obilaske prema programu putovanja
· usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana
· troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
· fakultativne izlete i ulaznice
· međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)
· individualni troškovi

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:
· Krupa na Vrbasu-Jajce-Pliva-Janjski otoci 25 € (minimum 25 putnika)
- Etno selo “Stanišići” 5 € (minimum 25 putnika)
Tačan naziv hotela biće definisan 7 dana pre putovanja

1. DAN ( 01.05. - SUBOTA) KRALJEVO - BANJA LUKA
Polazak iz Kraljeva oko 4h. Vožnja kroz Srbiju do Republike Srpske, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Banja Luku. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: tvrĊava Kastel, Safikadin grob, Ferhat-pašina dţamija, trg Krajine, park Petar Koĉić, Carski drum, Gospodska ulica, hram Hrista Spasitelja, Banski dvori, Narodno pozorište Republike Srpske, katedrala Svetog Bonaventure… Nakon razgledanja, smeštaj u hotel. Noćenje.

2. DAN (02.05. – NEDELJA) BANJA LUKA - KRUPA NA VRBASU – JAJCE – PLIVA -JANJSKI OTOCI - BANJA LUKA
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni izlet Krupa na Vrbasu- Jajce – Pliva- Janjski otoci. Vožnja prema Jajcu sa usputnom pauzom u Krupi na Vrbasu, mestu izuzetnog prirodnog I kulturnog bogastva, na samo 25km južno od Banja Luke, izmeĎu dva kanjona reke Vrbas. Poseta slapovima Krupe i vodenicama ( turistički značaj reke Krupe prvenstveno se ogleda u pojavi kaskadnih slapova smeštenih na oko 1 km uzvodno od ušća i vodenica koje se nalaze na njoj); manastiru Krupa (jedan od tri istorijska srpska manastira u Dalmaciji. SagraĎen je u vreme kralja Milutina); i crkvi Svetog Ilije. Nastavak puta ka Jajcu. Jajce se nalazi na obalama Plive i Vrbasa, grad od kamena,svetla i vode, kraljevski grad. Zahvaljujući svojim kulturnim i istorijskim spomenicima, postalo je kandidat za UNESCO listu svetske baštine. Razgledanje grada. U blizini grada su Malo i Veliko Plivsko jezero, izmeĎu kojih se nalaze čuveni “mlinčići”. Nastavak puta do Janjskih otoka ( izletište legendarne prirodne lepote, udaljeno svega nekoliko kilometara od Šipova. Ova krečnjačka dolina površine oko 1km² prepuna je brojnim rečnim rukavcima, penušavim bučnim kaskadama, velikim brojem malih i srednjih ostrva i poluostrva, kao i malim vodopadima reke Janj). Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN (03.05. – PONEDELJAK) BANJA LUKA – KRALJEVO
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak puta prema Bijeljini. Obilazak grada i poseta manastiru Svetog Vasilija Ostroškog, koji se nalazi u centru grada. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni obilazak etno sela Stanišići ( 2 sat vremena). Etno selo „Stanišići „ nalazi se na 3 kilometra od Bijeljine , osnovano je 2003.godine, zahvaljujući inspiraciji Borisa Stankovića. Tokom nekoliko godina putovao je po srpskim selima srednje Bosne u potrazi za starim kućama i predmetima koji će sačuvati predstavu o tome kako se živelo u periodu kraja 19. i početkom 20.veka.Tako je nastalo autentično planinsko selo u sred semberijske ravnice. U selu se danas izdvajaju dve celine. Jedna, sazdana od drveta , predstavlja svetovni život. Čine je drvene kuće- brvnare sa pokućstvom i upotrebnim predmetima iz iste epohe. Kuće povezuju popločane kamene staze , a u centru sela su dva jezera. Druga celina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjovekovnom arhitekturom graĎenom u kamenu, koja je ustvari skup replika istorijskog i religijskog značaja. Putovanje nastavljamo preko Bijeljine za Banju Koviljaču. Slobodno vreme za šetnju i osveženje u restoranima i kafićima prelepog parka Banje Koviljaĉe. Dolazak u Kraljevo oko ponoći . Kraj putovanja.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima graĎana do 15.08.2021. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

TMŠ

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj